Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ploi torenţiale, grdinina şi instabilitate atmosferică accentuată. Această este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile, care avertizează că un nou ciclon urmează să lovească România. Dobrogea va fi cea mai afectată regiune unde sunt aşteptate ploi puternice în intervale scurte.
Responsabil pentru vremea rea din ultima perioadă este un ciclon aflat la Marea Neagră şi care determină fenomene violente.
„S-a instalat un ciclon la Marea Neagră, o zonă ciclonică care afectează tot sud-estul Europei. Se manifestă prin averse cu caracter torenţial, vânt puternic, condiţii de grindină. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decât în mod normal, cantităţi importante de apă în intervale scurte. Este un ciclon staţionar, fenomenele vor afecta sud-estul României şi zona Dobrogei, dar fenomene de instabilitate vor rămâne până la sfârştitul lunii", a explicat meteorologul Alina Şerban, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), notează adevarul.ro.
Cea mai ploioasă vară din ultimii 60 de ani, aşa cum au numit-o specialiştii, a adus cantităţi importante de precipitaţii, însoţite de fenomene extreme. Luna trecută, au existat nu mai puţin de 1.026 de atenţionări nowcasting cod galben de furtună, 255 atenţionări nowcasting cod portocaliu de furtună şi o atenţionare nowcasting cod roşu de furtună. În luna iulie, meteorologii au emis 547 de atenţionări cod galben de furtuni şi 146 de atenţionări cod portocaliu.
Pentru vremea care parcă a luat-o razna are o explicaţie şi directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu. „Nu numai vara este atipică, ci întreg anul acesta, chiar începând cu decembrie anul trecut, pentru că iarnă a fost deosebit de blândă, pe urmă luna martie cu temperaturi de iarnă şi o luna aprilie cu temperaturi de vara. Începând cu luna mai, au început şi manifestările de instabilitate, într-un context european. Ţine de distribuţia neobişnuită a maselor de aer. Pe de o parte, e o distribuţie foarte persistenă şi, în acelaşi timp, neobişnuită pentru că aerul cald a ajuns până în nordul peninsulei Scandinave, în timp ce în regiunea ţării noastre a stagnat foarte mult timp o masă de aer mai răcoroasă şi cu un foarte mare volum de vapori de apă. Toate acestea au fost asociate cu o persistenţă a presiunii atmosferice scăzute, un blocaj care a dus la manifestări nefireşti pe tot continentul. Dacă la noi a plouat excesiv, în partea de nord a plouat puţin, acolo e o secetă accentuată", a explicat Florinela Georgescu, director executiv ANM.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.