Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ziua Tatălui este celebrată, în România, în mod oficial, în cel de-al doilea weekend al lunii mai.
România a intrat, începând din 2010, în rândul țărilor care marchează Ziua Tatălui. Potrivit legii 319/2009, în prima duminică din luna mai este sărbătorită Ziua Mamei, iar în cea de-a doua duminică este celebrată Ziua Tatălui.
Ce semnificație are Ziua Tatălui
Atât în România, cât și în alte țări de pe glob, Father’s Day are rolul de a sublinia importanța implicării tatălui în viața de familie și recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți în creșterea copiilor.
Ziua Tatălui și Ziua Mamei, sărbătorite la o săptămână diferență, au rolul de a sublinia faptul că atât mama, cât şi tatăl împărtăşesc responsabilităţi legate de creşterea copiilor şi îngrijirea casei. Studiile ştiinţifice confirmă faptul că implicarea ambilor părinţi în creşterea copilului ajută dezvoltarea acestuia.
Inițiativa pentru marcarea, în mod oficial a Zilei Tatălui și Zilei Mamei, în luna mai a venit de la Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA), căreia i s-a alăturat un grup de șapte parlamentari. Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, la 9 iunie 2009, și de Camera Deputaților, la 29 septembrie 2009. Astfel, 2010 a fost primul an în care cele două zile au fost celebrate.
Father’s Day este marcată în fiecare an, ca un mijloc de întărire a legăturilor dintre taţi şi copii, dar şi pentru a atrage atenţia taţilor asupra obligaţiilor şi responsabilităţilor pe care le au în creșterea copiilor.
Father’s Day sau Ziua Internațională a Tatălui, pe glob
Pe glob, Ziua internaţională a tatălui se sărbătoreşte în cea de-a treia duminică a lunii iunie. La această dată, peste 52 de ţări din lume, printre care se numără Marea Britanie, SUA, Franţa, Cipru, Africa de Sud, Olanda, Grecia, Japonia, Canada, Arabia Saudită, Turcia, Venezuela, Argentina, Irlanda, Singapore, celebrează Father’s Day.
Încă din Evul Mediu era celebrată paternitatea, iar acest lcuru se întâmpla în data de 19 martie, de Ziua Sfântului Iosif. Sărbătoarea a fost adusă în America de către spanioli și portughezi.
În SUA, Father’s Day a fost sărbătorită pentru prima dată în 1910, la iniţiativa lui Sonora Smart Dodd (1882-1978), fiica veteranului american de război William Jackson Smart. Acesta şi-a crescut singur copiii, după ce soţia sa a murit la naşterea celui de-al şaselea copil. În semn de recunoştinţă, fiica sa, Sonora, a propus comunităţii instituirea unei zile dedicate taţilor.
În 1972, Ziua Tatălui a fost recunoscută la nivel oficial în SUA, în calendarul sărbătorilor naţionale, după ce legea a fost semnată de preşedintele Richard Nixon.
Sursa: libertatea.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.