Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Avertizare meteo în România. Specialiștii au anunțat ploi, vijelii și furtuni în majoritatea zonelor din țară. Cod galben de precipitații abundente și vreme rea în multe județe din țară, iar pericolul inundațiilor nu a trecut. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni.
Duminică, 16 mai, Capitala a fost acoperită de averse puternice de ploaie. Ce spun specialiștii ANM despre schimbările bruște de vreme din ultima perioadă și despre prognoza meteo pentru săptămâna viitoare.
Cum va fi vremea în următoarele zile în București și cele mai importante regiuni din România și ce presupun schimbările bruște de temperatură pentru clima țării noastre. Se pare că temperaturile maxime se vor situa între 22 și 23 de grade, iar în Banat, Crișana, Transilvania și jumătatea nordică a Moldovei va ploua în cantități industriale:
„În Capitală este posibil să vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată. Dacă ieri am înregistrat 27 de grade Celsius, astăzi nu înregistrăm decât 21 de grade în București. Cel mai cald este în Moldova, 24 de grade la Iași”, a spus Elena Mateescu la Digi24.
Și pe litoral, câteva reprize de ploaie, dar nu la cote comparabile cu cele din partea de vest, centru și nord a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată vor caracteriza practic toată săptămâna viitoare.
Discutăm de cantități de precipitații ce pot depăși, în special în partea de nord-vest, nord, precum și în zonele de munte și submontane, 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 30-35 de litri pe metru pătrat. Dar intensificările de vânt vor fi susținute în zonele înalte”, a declarat directorul ANM Elena Mateescu a vorbit la Digi24.
Cod galben de inundații în România
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a făcut un anunț tulburător. În decursul zilei de duminică 16 mai, până la ora 24.00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate și a cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană.
De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra unor posibile inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Someşul Mic bazin superior amonte S.H. Apahida, judeţul Cluj.
În acelaşi interval, sunt prognozate depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Cluj, Bihor, Hunedoara şi Arad.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.