Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Senatul a luat o decizie importantă. Facilitatea oferită presupune anularea unor diferențe de obligaţii fiscale. Hotărârea a fost adoptată, joi, de plenul Senatului. Ea face parte dintr-o propunere legislativă iniţiată de un grup de parlamentari de la PNL.
Sunt vizați cei care și-au desfășurat activitatea în străinătate. Mai exact, salariaţii angajatorilor români care şi-au desfăşurat activitatea pe teritoriul altor ţări din 1 iulie 2015 şi până în prezent vor beneficia de anularea unor obligaţii fiscale aferente indemnizaţiilor lor.
Propunerea legislativă care poartă semnătura unor parlamentari de la PNL stipulează că „anularea diferenţelor de obligaţii fiscale principale şi/sau accesoriile neachitate stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării sumelor reprezentând indemnizaţii sau orice alte sume de aceeaşi natură, primite pe perioada delegării, detaşării sau desfăşurării activităţii pe teritoriul altei ţări, de către angajaţi ai angajatorilor români care şi-au desfăşurat activitatea pe teritoriul altei ţări, aferente perioadelor fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi data intrării în vigoare a prezentei legi”.
Cine sunt românii cei mai avantajați
Trebuie subliniat că acest proiect vine în beneficiul transportatorilor. Senatorul PSD Robert Cazanciuc a arătat că acestă măsură face „o reparaţie” pentru transportatori. El a explicat că țara noastră are 30.000 de persoane implicate în această industrie a şoferilor profesionişti.
Potrivit liderului PSD, prin decizia luată de Senat, se repară o greşeală pentru o industrie importantă, respectiv cea a transportatorilor. Robert Cazanciuc a mai spus că legea adoptată de Senat reprezintă un semnal puternic, de solidaritate şi de sprijin al românilor care activează pe o piaţă europeană extrem de concurenţială.
„România, în momentul de faţă, este al treilea cărăuş european, după Polonia şi Lituania. Avem 30.000 de persoane implicate în această industrie a şoferilor profesionişti. (…) Azi putem îndrepta o greşeală pentru o industrie importantă (n.r. – a transportatorilor). Este un semnal puternic, de solidaritate şi de sprijin al românilor care activează pe o piaţă europeană extrem de concurenţială”, a spus Cazanciuc, joi, în plenul Senatului.
Propunerea legislativă pentru anularea unor obligaţii fiscale va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Transportatorii au lansat mai multe apeluri disperate în ultima perioadă către Guvern. În luna august, COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România) a tras un semnal de alarmă şi afirmă că toate acţiunile Guvernelor conduse de Ludovic Orban şi Florin Cîţu arată că se dorește eliminarea transportatorilor și singura alternativă ar putea rămâne „ia-mă nene”, în varianta progresistă a „transportului alternativ”.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.