Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Data de 1 februarie reprezintă ultima zi în care certificatul verde al persoanelor vaccinate în urmă cu mai mult de 9 luni va mai fi valabil. Oamenii vor fi nevoiți să își administreze doza booster pentru a avea în continuare un certificat verde valabil.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a informat populația cu privire la acest aspect al schemei de vaccinare și al vlabilitătii certificatului verde.
„Cine s-a vaccinat în august, de exemplu, nu trebuie să-şi facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză. (…) Certificatul de călătorie e valabil după încheierea schemei de vaccinare de 270 de zile, iar doza booster prelungeşte pe termen nedefinit valabilitatea acestuia”, a Alexandru Rafila.
Este vorba de o directivă europeană, a explicat Rafila. Măsura se aplică deocamdată doar pentru călătorii între statele UE, nu şi în interiorul ţării. În ţara noastră, o astfel de decizie va fi luată de CNSU, în cazul în care situaţia epidemiologică o va impune, a precizat ministrul. „S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcţiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depăşească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila.
Conform cifrelor oficiale, 5,26 de milioane de persoane sunt eligibile în acest moment în România pentru doza booster pentru că au cel puţin 4 luni de la prima schemă de vaccinare. Dintre acestea, 42,85% dintre persoanele eligibile pentru doza 3 au făcut boosterul. Pe de altă parte, din totalul persoanelor vaccinate în România cu cel puţin o doză, 28% au primit şi doza booster, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.
2022, ultimul an de pandemie
Ministrul Alexandru Rafila a mai spus că 2022 ar urma să fie anul în care „vom încheia această urgenţă medicală”. „Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că aşa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tulpini creşte, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că aşa este şi mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută şi atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic”, a adăugat el.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.