Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Senatul a adoptat marți, în plen, o propunere legislativă care va permite mașinilor Poliţiei locale să utilizeze avertizarea cu lumină albastră. Polițiștii locali primesc și noi atribuții cu privire la aplicarea de sancțiuni.
Senatul a adoptat noi schimbări! Mașinile Poliției locale vor putea folosi girofar cu lumină albastră
Schimbare importantă pentru mașinile Poliției locale! În ședința de marți, Senatul a aprobat propunerea legislativă de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Această modificare permite autovehiculelor care aparțin Poliției locale să folosească dispozitive de avertizare sonore și luminoase cu culoare albastră.
Conform argumentației prezentate în expunerea de motive, Legea 155/2010 privind Poliția locală stabilește cadrul legal pentru echiparea vehiculelor utilizate de Poliția locală cu dispozitive de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră.
Cu toate acestea, Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 nu includea inițial Poliția locală în lista entităților autorizate să utilizeze astfel de dispozitive.
„Proiectul unifică şi sistematizează cadrul legal în această materie, venind în sprijinul activităţilor şi competenţelor ce revin Poliţiei locale care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător de către poliţiştii locali se exercită atribuţii de serviciu potrivit competenţelor ce le revin prin Legea 155/2010”, aflăm din expunerea de motive a propunerii legislative.
Mai precis, proiectul urmărește să extindă dreptul de a utiliza sirena și girofarul cu lumină albastră pentru angajații Poliției locale. În prezent, doar Poliția Română și Jandarmeria beneficiază de acest drept.
Statutul din prezent al Poliției locale este unul ambiguu. Legea care reglementează activitatea Poliției Locale le conferă dreptul de a utiliza sirena și girofarul.
Cu toate acestea, Codul Rutier nu-i menționează în mod explicit, ceea ce îi poate expune pe angajații Poliției locale la posibilitatea de a fi sancționați de către colegii de la Poliția Rutieră pentru utilizarea acestor dispozitive.
Acest proiect legislativ a fost inițiat de USR şi PSD.
Poliția locală va avea de acum și atribuţii de constatare şi aplicare de amenzi
Tot marți a mai fost adoptat încă o propunere legislativă cu privire la Poliția locală. De această dată ea a fost inițiată de către deputații PNL.
Inițiativa vizează modificarea articolului 7 din Legea 155/2010. În acest fel, Poliția locală primește atribuţii de constatare şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.
Ambele propuneri legislative vor intra în vigoare după ce vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional în aceste cazuri.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.