Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Poliţia Locală primeşte puteri sporite şi va putea da amenzi de circulaţie. Vor putea sancţiona pietonii, bicicliştii şi trotinetiştii care nu respectă regulile de circulaţie.
Camera Deputaţilor a decis ca în legea poliţiei locale să mai fie adăugat încă un articol. Mai exact, poliţiştii locali vor putea constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală.
„Pe undeva este bine pentru că degrevează din atribuțiile poliției rutiere. Pe undeva este bine pentru că avem un deficit foarte mare, pe de altă parte, nu e bine, pentru că se încearcă mascat să se dea putere din ce în ce mai mare poliției locale.
Este posibil sa fie o problemă. Să nu uităm că, dintr-o dată, iată că se suprapun anumite activități. Poliția locală subordonată primăriilor, poliția națională subordonată MAI, e posibil să apară probleme de aplicare. Nu e un lucru bun dacă au dat atribuții și poate avem o surpriză ca guvernul să-și facă propria poliție, vorbim de cea locală.
Asta poate ar trebui să fie principala atribuție a poliției locale, să decongestioneze traficul aglomerat și poliția națională să vegheze asupra codului rutier”, a declarat Mihai Zlat, vicepreședinte SNPPC.
Trotinetele electrice reprezintă o problemă, în special în traficul din Capitală, fiind și una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.
Un nou proiect de lege a fost adoptat de Camera deputaților. Conform proiectului, se va adăuga un nou articol în legea poliției locale care prevede: "polițiștii locali constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală".
S-a pus inclusiv problema interzicerii trotinetelor electrice în Capitală. Proiectul prevede, pe lângă posibilitatea poliției locale de a da amenzi și obligația de a avea poliță RCA, obligația de a purta cască de protecție. De asemenea, vârsta minimă pentru a circula pe trotinete este 16 ani. Până acum, Poliția Locală nu avea dreptul de a da amenzi de circulație.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.