Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru mulți dintre noi, animalul de companie este considerat membru al familiei în toată regula. Unii nu concep să plece nici măcar în vacanțe fără câinele sau pisica familiei.
Este legal să ții animalul de companie pe scaunul din dreapta? Obligațiile șoferilor
Pentru mulți dintre noi, animalul de companie este considerat membru al familiei în toată regula. Unii nu concep să plece nici măcar în vacanțe fără câinele sau pisica familiei.
Trebuie spus din capul locului că regulile de transport în mașini ale animalelor de companie sunt stricte, iar ele trebuie respectate foarte clar, atât pentru siguranța atât a animalului și a șoferului, cât și pentru a evita sancțiunile prevăzute de lege, în cazul în care organele de control constată nereguli.
În foarte multe cazuri, șoferii ignoră sau nu sunt conștienți că legislația rutieră referitoare la transportul animalelor de companie este clară.
Nerespectarea reglementărilor poate duce la aplicarea unor sancțiuni contravenționale semnificative dacă nu sunt respectate cerințele legale stabilite de Codul Rutier.
Animalul nu are ce căuta pe scaunul din dreapta
De cele mai multe ori, animalele de companie sunt ținute pe scaunul din dreapta al mașinii sau pe locul din față, dar, conform reglementărilor, acest lucru nu este permis.
Se întâmplă acest lucru fie din necunoașterea legii, fie din ignorarea acesteia. Oricare ar fi motivul, amenda se va aplica de către organul constatator, mai ales din cauza faptului că șoferul poate fi distras de la atenția condusului de către animalul din mașină.
Pentru a transporta legal un câine sau o pisică, animalele trebuie să fie plasate pe bancheta din spate a mașinii. Este necesar să fie folosite dispozitive special concepute pentru a asigura transportul în siguranță.
Aceste dispozitive includ cuști speciale de transport, coșuri auto pentru animale de companie sau hamuri auto. Scopul acestor echipamente este de a fixa animalul într-un loc sigur, prevenind astfel distragerea atenției șoferului și asigurând protecția animalului în cazul unui accident.
Nerespectarea acestor reglementări poate duce la amenzi considerabile. Conform articolului 102, Alin. 1(27) din Codul Rutier, transportul animalelor de companie pe locurile din față este considerat o contravenție.
Această încălcare se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, care variază între 9 și 20 de puncte de amendă, echivalentul a 1.485 până la 3.300 de lei. Astfel, este esențial să ne asigurăm că respectăm aceste reglementări pentru a evita penalitățile și pentru a asigura un transport sigur și legal al animalelor noastre de companie.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.