Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Parlamentul a susținut cu hotărâre, miercuri, planurile de accelerare a răspândirii internetului mobil, dar membrii PE își doresc ca Europa să acționeze cu mai multă fermitate și să preia inițiativa pe plan mondial în domeniul acestei tehnologii.
Accesul tuturor cetățenilor și întreprinderilor din Europa la internet în bandă largă, inclusiv în zonele rurale și pe insulele izolate nu este posibil fără internet wireless (fără fir), pentru care sunt necesare frecvențe radio pentru o conexiune neîntreruptă. Această condiție ar trebui îndeplinită prin alocarea "dividendului digital" - benzile de frecvență radio care vor fi disponibile în momentul trecerii de la transmisiunea TV analogică la cea digitală în statele membre.
Primul program strategic în materie de spectru de frecvențe radio, un element central al agendei digitale, are ca scop asigurarea accesului la internet pe întreg teritoriul UE până în 2013 și realizarea unor conexiuni de mare viteză de cel puțin 30 Mbps până în 2020, reducând, astfel, decalajul digital.
Deși alocarea frecvențelor reprezintă o competență națională, normele cu privire la alocarea spectrului între furnizori și consumatori ai internetului trebuie reglementate la nivel european. Programul strategic în materie de spectru de frecvențe radio va fi util în folosirea spectrului radio și va constitui o garanție pentru flexibilitate și disponibilitate maxime. Conform mai multor studii, traficul de date este în creștere și cererea se dublează în fiecare an. În acest ritm, între 2009 și 2014, cererea va crește cu aproape 40 de ori.
Internet mai rapid - cheia pentru inovație
"Îmi doresc ca Europa să aibă cea mai mare capacitate de bandă largă și vitezele cele mai mari, pentru că atunci vom deveni baza de dezvoltare a tuturor serviciilor considerate cruciale pentru economia modernă. Îmi doresc ca Europa să fie baza pentru viitoarea generație de companii gen Google, Yahoo, Apple și alte companii care sunt un exemplu al competitivității și inovației" a spus Gunnar Hökmark (PPE, SE), raportorul PE în acest dosar, în dezbaterea de luni.
Sprijinul Parlamentului a fost reflectat în votul de miercuri asupra textului modificat: 615 voturi pentru, 26 împotrivă și 16 abțineri.
800 MHz - frecvență pentru internet mobil începând cu 2013
Conform planurilor Comisiei, statele membre vor trebui să facă disponibilă banda de frecvență de 800 MHz pentru armonizarea serviciilor de internet wireless până la 1 ianuarie 2013. Parlamentul a votat o modificare care va permite țărilor UE să ceară o amânare până în 2015, sau chiar mai târziu, dacă întâmpină probleme de coordonare a frecvențelor la nivel transfrontalier cu statele terțe vecine.
După 2013, membrii PE își doresc mai mult: benzi de 1.5 GHz și 2.3 GHz ar trebui făcute disponibile pentru serviciile mobile în bandă largă, în timp ce spectrul alocat pentru traficul de date trebuie să atingă cel puțin 1200 MHz până în 2015. În plus, Comisia ar trebui să monitorizeze dezvoltarea tehnologică și eficiența utilizării spectrului, pentru a evalua dacă e necesară armonizarea unor frecvențe adiționale (precum cea de 700 MHz) pentru a face loc pentru noi utilizatori și servicii.
Pașii următori
Miniștrii UE urmează să discute propunerea legislativă pe 27 mai. Încă nu s-a ajuns la nicio înțelegere asupra proiectului de text final între cei doi colegislatori. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.