Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) implică tineri români din ţară şi de peste hotare în conturarea unei viziuni pentru dezvoltarea României, provocându-i la două competiţii unice: Concursul A.D. Xenopol şi Pitch 4 Romania!
Bucureşti, 29 iulie 2011. La 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna și de la Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) marchează trecerea timpului prin organizarea Forumului România Jună (Bucureşti, 12-14 august) şi a pelerinajului la mânăstirea Putna (15 august). Cu această ocazie, tineri români din ţară şi din întreaga lume se reunesc pentru a contura o nouă viziune de dezvoltare a României şi a rememora evenimentele de o importanţă istorică desfăşurate în urmă cu peste un secol.
Dialog între generaţii pentru viitorul României. În cadrul Forumului România Jună, care va avea loc la Bucureşti, sub înaltul patronaj al Băncii Naţionale a României, vor fi discutate şi se vor formula soluţii la problemele stringente ale României. La eveniment vor participa atât experţi consacraţi, cât şi tineri români cu rezultate deosebite în plan academic şi profesional. Astfel, dialogul între reprezentanţi de marcă ai celor două generaţii va permite elaborarea unei viziuni viabile pentru dezvoltarea României.
Discuţiile grupului de expertiză Economie vor fi moderate de către Daniel Dăianu, profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (S.N.S.P.A) Bucureşti şi membru al Parlamentului European în perioada 2007-2009. De-a lungul carierei, Daniel Dăianu a prezidat Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR), a îndeplinit funcţia de ministru al finanţelor şi de economist-şef al Băncii Naţionale a României (BNR).
Ionuţ Sibian este Directorul Executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) şi va coordona discuţiile grupului de expertiză Solidaritate Socială. În calitate de membru al Comitetul Economic şi Social European de la Bruxelles, Ionuţ Sibian a fost raportor pentru Serviciul Civic European şi Strategia Europeană în privinţa Tinerilor. Experienţa sa anterioară include poziţia de Preşedinte al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernametale pentru Dezvoltare (FOND) şi membru în Consiliul Director al diferitelor organizaţii europene şi româneşti.
Discurs pentru viitor. In 1871, A.D. Xenopol rostea celebrul discurs la Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni, în prezenţa unor personalităţi marcante ale culturii române precum: Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, Ioan Slavici, Titu Maiorescu ş.a. Timp de 140 de ani s-au schimbat multe, dar importanţa unui discurs puternic a rămas aceeaşi. De aceea, cu ocazia evenimentelor de la Putna din 15 august 2011, LSRS oferă şansa tânărului care redactează cel mai bun discurs pe tema: „Construirea unei viziuni sustenabile pentru România: incursiune în trecut, prezent și viitor” de a fi ascultat de o audienţă aleasă, devenind vocea generaţiei actuale de tineri.
Cei interesaţi sunt invitaţi să se înscrie în concurs trimiţând discursurile lor până la 1 august 2011 la adresa: [email protected]. Mai multe informaţii referitoare la concursul A.D. Xenopol sunt disponibile pe site-ul evenimentului: http://www.romania-juna.eu/participare/concurs-ad-xenopol/.
„Cu patru sute de ani aruncăm noi gândirile şi simţirile noastre înapoi şi totuşi, de vom privi bine în sufletul nostru, vom vedea cum se amestecă, în acel îndepărtat trecut, farmecul viitorului”. (A.D.Xenopol)
Viziunea ta pentru România! LSRS mai are o provocare pentru tinerii români din întreaga lume: concursul Pitch 4 Romania. Tinerii sunt încurajaţi să-şi exprime opiniile în mediul online, postând pe pagina de Facebook a LSRS (http://www.facebook.com/lsrs.romania), până la data de 1 august 2011, un video sau un text în care identifică o problemă a României şi propun soluţionarea acesteia.
Premiile şi regulile concursului sunt disponibile pe site-ul evenimentului România Jună: http://www.romania-juna.eu/participare/pitch-4-romania/.
Înscrierea la Forum. Tinerii prezenţi la Forumul România Jună au oportunitatea extraordinară de a contribui la conturarea unei noi viziuni pentru România şi de a intra în dialog atât cu experţi consacraţi, cât şi cu tineri specialişti din diferite domenii de expertiză. Astfel, studenţii şi absolvenţii români de pretutindeni sunt invitaţi să se înscrie la Forum completând formularul disponibil online şi trimiţându-şi CV-ul la adresa [email protected]. Perioada de înscriere este 1 – 31 iulie a.c.
„România Jună” este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor Vimetco Alro și Banca Transilvania.
Evenimentul se bucură de susţinerea partenerului media principal Intact Media Group şi al partenerilor media Foreign Policy, Radio România Internaţional, Business Woman, 7Seri, Zile şi Nopţi, Ambition!, Business Review,Studenţie.ro, Lumebună.ro, Centruldepresă.ro, Best Resource, Stud-Life, Cariere Online, Glare Magazine, Business-edu. Metropotam.ro, Hipo.ro, Studentul.info, BusinessLive.ro, E-scoala.ro, OnlineStudent.ro, Evenimente Studenţeşti, Amelie.ro, Academiclink, România în contact, Agenţia de presă RADOR, Business Cover, PR România.
Susţinem şi ne susţin: ANOSR, USR, RYE, EDMUNDO, Educativa, Senatul Studenţesc ASE Bucureşti, ASER, VIP, AEGEE Sibiu, AIESEC Bucureşti, AIESEC România, ASUB, ASB, Young Professionals Club, ELSA Bucureşti, ECOU, Institutul ASPEN, FDSC, APIC, LSB, ASCB.
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.