Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel a susținut în Plenul Parlamentului European adoptarea unui act normativ care reglementează cadrul procedurilor de insolvență în toată Europa. Eurodeputata PSD a subliniat că procedurile internaționale de insolvență trebuie să țină cont inclusiv de nevoile persoanelor fizice, angajaților și celor care desfășoară activități independente.
„În materie de armonizare a legislației statelor membre, un sector care nu este încă unificat este insolvența persoanelor fizice. În măsura în care prezentul regulament poate da normele cadru în care să se desfășoare acest tip de recuperare ale debitelor, este bine să o facă” a declarat Claudia Țapardel cu referire la proiectul PE privind procedurile de insolvență.
„Să nu uităm că angajații, persoanele fizice și persoanele care desfășoară, sub o formă sau alta, activități independente trebuie să beneficieze de aceleași drepturi de bază ca persoanele juridice în cazul unor proceduri extinse de insolvență, să fie protejați de normele cadru și să aibă posibilitatea să se remonteze financiar asemenea unei societăți” a continuat eurodeputata PSD.
„Vestea bună pentru români este că legea insolvenței persoanelor fizice are susținerea necesară pentru a intra în vigoare foarte rapid. Proiectul PSD, inițiat și susținut de actuala majoritate parlamentară, atunci când va fi adoptat și promulgat, va pune România pe lista statelor UE care protejează persoanele fizice de orice fel de abuz din partea băncilor și care le oferă acestora posibilitatea ca, împreună cu creditorul, să convină un plan de insolvență care poate reeșalona sau chiar reduce anumite datorii” a specificat Claudia Țapardel.
„Este total nedrept ca românii, persoane fizice și debitori de bună credință, să nu beneficieze de aceleași drepturi cu restul membrilor UE. Dacă un cetățean francez, austriac, german sau englez își poate declara insolvența în fața creditorilor, fie că sunt bănci sau alte instituții de credit, atunci și românii trebuie să aibă aceleași drepturi” a spus Țapardel.
„Prea mulți români și-au pierdut casele pentru că nu au putut susține ratele la bănci. Eu cred că legea insolvenței persoanelor fizice va ajuta foarte multe familii din România să revină, treptat, la stabilitate financiară și prosperitate” a mai declarat Claudia Țapardel, membru supleant în comisia pentru Bugete din Parlamentul European.
Proiectul privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptat de Comisia Juridică din Camera Deputaților și urmează să fie votat în Plenul Camerei.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.