Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Departamentul pentru mediul de afaceri, piaţa de capital şi IMM critică aspru deciziile luate de guvernul Ungureanu – continuatorul guvernului Boc – privind strategiile de privatizare de pe piaţa energetică. Prima măsură luată de ministrul Economiei, Lucian Bode, de a trimite contractele bilaterale de vânzare a energiei, încheiate de Hidroelectrica, către Ministerul Justiţiei, pentru a analiza posibilitatea anulării acestora, este numai o mimare ipocrită a încercării de anulare a contractelor.
Deşi parte în contract, fiind direct răspunzător de activitatea Hidoelectrica, Ministerul Economiei se declară depăşit de situaţie atunci când spune că a încercat renegocierea contractelor, dar companiile nu au vrut. Mai mult decât atât, ne întrebăm de ce Ministerul nu se îndreaptă către cei care au semnat aceste contracte? Cum este posibil ca o societate cu capital de stat să întocmească aceste contracte secrete? Ce a făcut Direcţia Juridică a ministerului şi ce fel de experţi are, dacă soluţia cea mai bună a fost trimiterea contractelor către Justiţie?
Instrăinarea pachetelor de acţiuni la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica şi OMV Petrom cuprinse în programul de guvernare Ungureanu nu înseamnă capitalizarea acestora. Decizia corectă a unui guvern loial ţării era aceea de majorare de capital social al acestor societăţi pentru capitalizare, simultan cu introducerea criteriilor şi obiectivelor de performanţă privind managementul acestora. Din păcate, măsurile duplicitare luate de către factorii decidenţi ne trimit în zona domniilor fanariote, translatate în mileniul trei.
Senator Gheorghe Marcu
Preşedintele Departamentului pentru mediul de afaceri, piaţa de capital şi IMM
25.02.2012 la 08:35
D-l senator Marcu a facut mai multe interpelari la Autoritatea Nationala pentru Recuperarea Proprietatilor, inclusiv la Prim-Ministru si de fiecare data a primit urmatorul raspuns "Acordarea despagubirilor in numerar se realizeaza in ordinea inregistrarii cererilor de optiune, in limita disponibilitatilor financiare, in maxim 15 zile calendaristice de la data existentei acestora". Numai ca pe acest guvern PDL-ist,nu-l intereseaza drepturile cetatenilor si nu a gasit niciodata disponibilitati financiare pentru a onora plata despagubirilor solicitate prin aceste interpelari.
24.02.2012 la 20:12
vreau un raspuns la legea 290 /2003 regimul refugiatilor de pe tinutul herta nu sau primit despagubiri din 2008.02.20. am pus dosarul la bucuresti cu decizia definitiva vreau un raspuns sigur tot ,. tot cereti tot felul de sondaje dar mai dati si oamenilor o speranta in viata unde sunt bani ca UE au dat bani pt despagubiri ce sau facut cu ei
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.