Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru foile de clatite
2 oua
200 ml lapte
200-250 ml apa
Faina cat cuprinde (aprox 300-400 gr)
un praf de sare
Pentru umplutura
500 gr branza proaspata
5-6 linguri zahar
1 ou
Stafide
1 plic de zahar vanilinat
Pentru sosul de smantana
4-5 linguri de smantana
2-3 linguri zahar
Mod de Preparare: Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug faina treptat, se amesteca bine pentru a nu avea cocoloase. Daca am pus prea multa faina, mai punem putina apa astfel incat sa avem un aluat de clatite de consistenta unei smantani care curge. Aluatul sa se odihneasca pentru 20-30 min, timp in care se va mai ingrosa putin, dar nu trebuie sa fie prea gros. In filmul de mai sus puteti vedea exact care este consistenta aluatului meu. Punem o tigaie care nu lipeste pe foc potrivit, o ungem cu putin ulei, si cu un polonic punem din aluat in tigaie pe care o miscam circular, astfel incat aluat sa fie uniform distribuit. Cand marginile aluatului au capatat culoare, iar foaia nu este lipita de tigaie, o intoarceti si o lasati sa se coaca, cam 3-4 min pe fiecare parte. Scoateti foile de clatita pe o farfurie si trecem la urmatoarea etapa.
Umplutura: Amestecam bine branza cu zaharul cu un ou si cu stafidele. Intindem aceasta compozitie uniform pe foile de clatite si le impachetam ca in imaginea alaturata. Punem clatitele intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, aliniate frumos.
Sosul: Amestec smantana cu zaharul, daca este prea groasa mai puneti putin lapte, si o adaugati pe deasupra clatitelor. Vasul de jena merge la cuptor pentru 20 min.
Adina va doreste Pofta buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.