Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
100ml rom, whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele,
coaja rasă de la o lămâie,
esenţă de vanilie sau zahăr vanilat,
un plic praf de copt,
cinci linguri de făina,
opt linguri de zahăr,
cinci ouă,
100g stafide,
600g brânză de vaci.
Mod de preparare: Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puţin alcool, cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia şi în apă caldă, astfel stafidele se vor înmuia mai repede. Apoi, separăm gălbenuşurile de albuşuri şi amestecăm gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coaja de lămâie şi vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziţia. Adăugăm făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloaşe de făină. Dacă brânza de vaci este uscată vom folosi mai puţină făină, iar dacă brânza este foarte moale, vom folosi mai multa faină. Separat, batem albuşurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grija şi albuşele în compoziţie. Această compoziţie nu trebuie să fie foarte moale, dar totuşi să curgă greu. Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu făina sau griş. Turnăm compoziţia şi o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scădeţi puţin temperatura (până la 160 grade) şi mai lăsaţi aproximativ 35-40 minute, până capătă o culoare aurie. Trebuie neapărat făcut testul cu scobitoarea.
Adina vă dorește Poftă Bună și Paște Fericit alături de familie și prieteni!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.