Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
5 mere
10 linguri cu zahăr alb tos
5 linguri cu făină
5 linguri cu ulei de floarea-soarelui
5 ouă
5 linguri cu apă
1 pliculeț cu praf de copt
esență (după gust)
gem de fructe (mere, gutui, vișine, zmeură, căpșuni)
sare.
Pentru sirop:
300 ml apă
100 g zahăr
1 lingură cu apă de trandafiri (sau esență de rom/vanilie).
Mod de preparare: Caramelizează într-o formă de copt jumătate din cantitatea de zahăr și întinde-l și pe pereții vasului. Curăță merele de coajă și de cotor. Umple mijlocul rămas liber cu câte o lingură din gemul preferat, așază merele pe o tavă și dă la cuptor până se înmoaie merele. Pentru compoziția de tort, freacă gălbenușurile cu restul de zahăr, uleiul, apa și esența preferată. Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le cu mișcări de sus în jos în crema de gălbenușuri, alternând cu făina amestecată cu praful de copt. Pune merele coapte în vasul cu caramel și toarnă deasupra compoziția de tort. Dă la cuptorul înfierbântat în prealabil, la foc potrivit, 30-40 de minute sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție. Pentru sirop, pune pe foc apa cu zahărul și lasă până scade siropul la jumătate. Dă deoparte și adaugă aroma preferată, apoi toarnă siropul peste tortul scos din cuptor. După câteva minute răstoarnă tortul de mere cu zahăr ars pe un platou și taie după ce s-a răcorit. Servește tortul de mere cu zahăr ars alături de frișcă proaspăt bătută și/sau o cupă de înghețată de vanilie.
Adina va doreste Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.