Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente
Pentru foi :
3 oua
100 g zahar
1 plic praf de copt stins
200 g unt
4 cani faina
Pentru umplutura:
1 kg de mere
zahar dupa gust
50 g unt
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Umplutura: Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul, untul si scortiosara. Se lasa la racit. Aluat: In cuva masinii de paine am pus la framantat faina cu untul partial topit. Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra), un praf de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic, nelipicios, care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora. Am impartit aluatul in 3 parti egale, pe care le-am intins cu sucitorul. Am asezat prima foaie in tava unsa bine cu unt, am acoperit cu mere, alternand pana am terminat toate cele 3 foi. Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.