Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente blat:
(folosim ca unitate de masura o cana de 250 ml)
250 g unt / margarina
1 cana zahar
5 galbenusuri
1 cana lapte caldut
1 praf copt
aprox. 500 gr. faina
Pentru bezea:
5 albusuri
o cana zahar
Umplutura:
7 piersici mari bine coapte
sau 1 kg caise
Mod de Preparare: Se mixeaza untul (lasat la temeratura camerei in prealabil) cu zaharul pana devine pufos si creste in volum, apoi se adauga cele 5 galbenusuri si se mixeaza bine. Se adauga cate putin din faina amestecata cu praful de copt si cate putin din lapte treptat pana se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa curga dar nu trebuie sa fie foarte tare. Aluatul se scurge in tava (unde poti pune foaie de copt) si se baga in cuptorul incins la 180 de grade pana cand se coace aproape pe jumatate (15 min, iar suprafata lui trebuie sa fie tare la atingere) Intre timp se curata fructele (caise, piersici, prune) si se pudreaza cu zahar daca sunt prea acre (in special caisele). Se scoate tava din cuptor (dupa aprox. 15 min.) si se aseaza fructele pe deasupra apoi se baga iar la cuptor. Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune pe deasupra bezeaua facuta din cele 5 albusuri ramase si batute cu o cana de zahar. Se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos bezeaua. Se taie rece.
Adina va doreste Pofta Buna!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.