Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Pentru Blat :
100 gr zahar tos
6 oua
3 linguri de apa
3 linguri de ulei
3 linguri de cacao cernuta
8 linguri de faina cernuta
1 lingurita de praf de copt
Un praf de sare
Crema
250 gr unt (82 % grasime si fara sare)
2 galbenusuri
100 gr zahar pudra
3 linguri de cacao cernuta
1 sticluta esenta de rom
Sirop
300 ml apa
5 linguri zahar tos
4 pliculete ness (Puteti renunta la ness sau il puteti inlocui cu cappuccino)
1 sticluta esenta de rom
Glazura
200 gr ciocolata neagra
100 gr zahar tos
100 ml apa
Mod de Preparare:
Blatul: Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa, mixand continuu, apoi galbenusurile si uleiul. Amestecam ingredientele uscate (faina, cacao si praful de copt) si le omogenizam cu o spatula in compozitia noastra, amestecand usor, cu miscari de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava (20x30 cm), tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul incins la 175 grade pentru 30 min. Testati cu scobitoarea daca s-a copt. Dupa coacere, il lasam sa se raceasca si in taiem pe orizontala, formand doua foi de blat.
Siropul : Il pregatim cat blatul este in cuptor, punand la fiert pentru 5 min apa, zaharul si nessul. Oprim focul si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.
Crema : Untul il mixam cu zaharul pudra, pana cand cel din urma de dizolva. Adaugam galbenusurile pe rand si cacao, se mixeaza pana se omogenizeaza bine, obtinand o crema spumoasa si fina. Oprim 3 linguri de crema pentru ornat.
Montam prajitura astfel : Insiropam partea de jos a blatului cu jumatate din cantitatea de sirop, punem crema si o nivelam, asezam partea de sus a blatului si insiropam. Prajitura va sta acum in frigider min 2-3 ore, apoi se poate portiona. Eu am obtinut 15 Amandine pe care le-am distantat putin una de cealalta.
Preparam si glazura: Pe foc punem apa si zaharul si lasam sa fiarba 5-10 min. Oprim focul si adaugam ciocolata, amestecam sa se topeasca si sa se omogenizeze. Lasam sa se tempereze si sa nu fie foarte fluida. Punem prajiturile in frigider sa se mai intareasca glazura. Crema pe care am oprit-o o punem intr-un pos si ornam prajitura, ca in imaginea alaturata, si punem visina deasupra.
Adina vă dorește Poftă bună!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.