Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Aluat
125 g unt la temperatura camerei
75 g zahar pudra
2 galbenusuri la temperatura camerei
250 g faina
Crema
250 g mascarpone
35 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
Decor
Fructe (zmeura, kiwi, rodie, ananas)
2 plicuri de Tort-Gelee Dr. Oetker (transparent si rosu)
0,5 l suc de fructe (am folosit sucul de ananas din compot si am completat cu apa)
2 linguri de zahar tos
Mod de Preparare: Pentru aluat, se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga galbenusurile si faina. Aluatul format se framanta pana devine ca o plastilina. Apoi se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la frigider pentru aprox. 2 ore. Separat, preparam crema. Frisca se bate tare cu mixerul. Se amesteca zaharul pudra cu mascarpone pana se omogenizeaza si adaugam frisca. Se lasa la frigider pana sunt gata formele. Dupa ce a stat la frigider, lasam aluatul la temperatura camerei pentru 30 min. Apoi il impartim in cca. 9 parti egale pe care le intindem sub forma de cerc (nu foarte subtiri), suficient de mari pentru formele de copt (am folosit forme teflonate de tarte cu baza de cca. 10 cm in diametru). Nu a fost nevoie de hartie de copt. Se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla. Tartele se dau la cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit pana devin aurii, aprox. 20-30 min. Apoi se scot din cuptor, se lasa putin la racit si abia apoi se scot din forme. Cand s-au racit tartele, se umplu cu crema, lasand loc pentru fructe si jeleu. Se orneaza cu fructe dupa gust, peste care se toarna jeleu transparent sau rosu. Pentru fiecare jeleu, se amesteca praful din plic cu 1 lingura rasa de zahar, peste care se toarna treptat 250 ml suc de fructe, amestecand continuu. Amestecul obtinut se pune la fiert cca. 1 minut. Daca folositi jeleuri de culori diferite (cum am facut eu), preparati-le pe rand si utilizati-le imediat ce sunt gata, pentru ca se intaresc repede. Jeleul se toarna pornind din centru spre marginea tartei. Tartele se dau la frigider si se consuma, de preferinta, in aceeasi zi, altfel aluatul nu-si pastreaza consistenta crocanta.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.