Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 portocala
200 grame faina alba
1/2 lingurita praf de copt si 1/4 lingurita sare
200 grame zahar pudra
50 grame unt
150 grame iaurt
2 oua
450 grame prune
Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Pregateste o tava clasica rotunda cu pretei detasabili cu diametrul de 23-25 centimetri. Unge tava cu putin ulei si tapeteza-o cu hartie de copt. Rade coaja de portocala si amesteca razatura cu putin zahar, eventual intr-un mojar Pune faina, praful de copt, sarea si zaharul impreuna intr-un bol. Topeste untul. Amesteca iaurtul coaja de portocala (pastreaza circa o jumatate de lingurita pentru presarat deasupra) si ouale intr-un castron si omogenizeaza bine. Pune amestecul cu iaurt peste cel cu faina si amesteca. Adauga untul topt si racit si omogenizeaza. Pune aluatul in tava. Aseaza uniform prunele taiate in bucatele si presara deasupra coaja de portocala si o lingurita de zahar. Coace tarta 50-60 de minute, pana ce este bine crescut aluatul si rumenit frumos, dar verifica tarta dupa 30-40 minute. Lasa tarta sa se racoreasca inainte de a o scoate din tava.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.