Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
250 gr untura
150 gr zahar pudra
100 gr smantana sau iaurt
2 oua
1 lingurita de otet
1 pachet de praf de copt
Faina cernuta (cat cuprinde; eu am avut aprox 600 gr)
Gem de prune
100 gr nuca
Mod de Preparare: Amestecam intr-un castron untura cu zaharul pudra, dupa care adaugam ouale si smantana. Amestecam cu o lingura ade lemn pana cand se formeaza o crema si este timpul sa adaugam si otetul. Incepem sa adaugam faina, lingura cu lingura, punem si praful de copt, mai punem faina, pana cand aluatul nu mai poate fi manevrat cu lingura si framantam cu mana, adaugand faina pana cand acest aluat pufos nu se mai lipeste de maini. Este momentul sa-l punem intr-o folie de plastic, sa-l asezam bine, astfel incat sa se raceasca uniform, deoarece isi va petrece cam 1 ora in frigider. Dupa ce s-a racit in frigider, luam bucati potrivite din el, si il intindem cu un sucitor, pe un blat de lucru, pudrat cu faina, foaie subtire. Cu ajutorul unu-i castron am facut un cerc pe aluatul nostru, am indepartat marginile, si am taiat foaia in cadrane, precum feliile de pizza (in jumatate, apoi in sfert si inca o data). Am amestecat gemul cu nuca si am pus o cantitate mica in fiecare cadran, in partea exterioara, de unde am si inceput sa rasucesc catre interior. Am curbat un pic cornulelete, ca pe o semiluna si le-am asezat in tava de aragaz, am indrodus tava in cuptorul incalzit la o temperatura de 190 grade, pentru fix 20 min. Apoi se scot, de lasa putin sa se raceasca, dar se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca caldute.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.