Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
O conopida (medie, spalata si desfacuta in buchetele)
3 oua
4 linguri cu faina (4-5)
Sare
Piper (proaspat macinat)
Ulei (pentru prajit)
Apa
Mod de Preparare: Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand conopida este moale, dar nu sfaramicioasa, practic sa putem musca cu usurinta din ea.
Pregatim o strecuratoare si scurgem bine conopida fiarta. Este important sa scoatem toata apa dintre inflorescentele conopidei. Batem ouale, ca pentru omleta. Condimentam cu sare si piper macinat si amestecam bine. Adaugam treptat faina, in timp ce omogenizam. In final trebuie sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel pentru clatite, de aceea cantitatea de faina poate varia. Punem buchetelele de conopida, bine scurse, in amestecul de ou si faina si le invartim pe toate partile, pentru a se acoperi bine. Le scurgem usor de aluat si le scoatem pe o farfurie. Pregatim aragazul si un tuci sau o tigaie inalta in care punem uleiul si il lasam sa se incalzeasca bine. Cand uleiul este incins, adaugam conopida in aluat. O lasam sa se rumeneasca usor, apoi o intoarcem pe toate partile, iar cand este aurie o scoatem pe servetele absorbante. Continuam pana cand terminam de prajit toata conopida. Servim cu sos de iaurt sau cu salata.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.