Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
4 oua,
200 g faina,
250 g zahar,
7 linguri ulei,
8 linguri apa si fructe (se poate face si simplu, fara fructe).
Se pot folosi orice fructe, stafide, nuci sau chiar cacao.
Mod de Preparare: Oualele se separa si galbenusurile se amesteca cu uleiul adaugat lingura cu lingura, ca la maioneza. Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana spuma sta teapana pe paletele mixerului. In acest timp se pune la fiert apa cu zaharul pentru a se forma un sirop. Se lasa la fiert cam 3-4 minute pana ce la suprafata siropului se formeaza o spuma alba. Mixand in continuare in spuma de albusuri se toarna siropul de zahar in fir subtire, asa cald cum este. Se continua mixarea cam 5 minute pana ce spuma se aereaza bine si se si racoreste. (Turnand sirop de apa cu zahar peste spuma de albusuri obtinem bezeaua italiana. Peste bezea se adauga galbenusurile amestecate cu ulei si se amesteca bine. La final adaugam faina cernuta si amestecam usor cu un tel sau cu o lingura – amestecare de jos in sus. Toata compozitia se toarna intr-o tava de chec care este unsa cu unt sau care a fost tapetata in prealabil cu hartie de copt. Eu am turnat un strat de compozitie, am adaugat cateva bucatele de nectarina, am mai turnat compozitie, iar am presarat bucatele de fructe si tot asa pana la final. Se da tava in cuptorul incins si se coace la 170 grade timp de 40 minute. Pentru siguranta se verifica cu scobitoarea pentru a fi siguri ca s-a facut.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.