Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

friptura-de-porc-la-cuptor

Ingrediente:
500g carne de porc   
4 linguri ulei  
1/2 lingurita piper   
1/2 lingurita boia   
o lingurita cimbru
o lingurita coriandru (optional)
2 catei de usturoi   
o lingura pasta de tomate   
sare

Modul de preparare: Nu avem nevoie de noroc, talent sau experienta in bucatarie pentru a obtine o friptura de porc frageda si suculenta, avem nevoie doar de rabdare, asta deoarece va trebui sa tinem carnea la marinat timp de cateva ore. Reteta este foarte simpla: preparam rapid o marinada, lasam un timp carnea la marinat si apoi o dam la cuptor. Avand cantitatile de ingrediente si imaginile retetei, explicatiile care urmeaza aproape ca sunt de prisos, insa am detaliat totul pentru a-i ajuta pe incepatori.
Pentru marinada punem intr-un vas patru linguri de ulei si adaugam o jumatate de lingurita cu piper si o alta jumatate de lingurita cu boia (eu am pus boia dulce, insa putem pune si boia iute la aceasta friptura de porc, daca vrem sa fie si mai condimentata). Adaugam o lingurita cu cimbru si o lingurita cu coriandru, doi catei de usuroi (pisati sau dati pe razatoarea mica) si o lingura cu pasta de tomate. Nu este neaparat necesar, insa corinadrul ar bine sa fie macinat pentru a ne aroma cat mai bine friptura de porc (daca nu este, si nici nu avem cu ce sa il macinam, atunci il putem presa putin cu lama unui cutit, boabele se sparg destul de usor). Amestecam bine totul si astfel am obtinut marinada fripturii (daca nu avem coriandru in bucatarie, putem sa facem reteta chiar si fara acesta, doar ca isi va pierde o parte din savoare). Daca ni se pare ca este nevoie, punem si putina sare. Taiem felii carnea de porc (de preferat mai groase, macar de un deget/ un cm), le ungem bine cu marinada (pe ambele parti), le punem intr-un vas si apoi turnam peste ele marinada ramasa. Pentru un rezultat cat mai bun, adica pentru a absorbi cat mai bine aromele, este indicat ca feliile de carne de porc sa stea in acest amestec macar doua-trei ore (cu cat feliile vor sta mai mult timp la marinat, cu atat friptura de porc ne va iesi mai aromata si mai frageda).
Pornim cuptorul si il lasam sa se incinga foarte bine. Punem friptura de porc intr-o tava sau un vas termorezistent (cu tot cu marinada), ii mai adaugam 100 ml de apa si acoperim tava/ vasul cu o folie de aluminiu. Introducem tava cu friptura in cuptorul incins si o lasam in jur de 40 de minute la foc mediu (175-180 grade C). In acest timp vom intoarce cel putin o data feliile de carne, pentru a sta cu ambele parti in marinada si a se patrunde cat mai uniform. Dupa ce trec cele 40 de minute, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam friptura de porc la cuptor pentru inca un sfert de ora, cat sa se rumeneasca frumos si sa capete un aspect placut (cum nu toate cuptoarele coc la fel, este bine ca mai spre sfarsit sa stam cu ochii pe friptura, pentru a nu ni se rumeni mult mai tare decat ne-am dori).

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

friptura-de-porc-la-cuptor
DorohoiNews.ro, 24-12-2014

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro