Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru 8-10 portii:
1kg carne tocata amestec porc/vita sau numai vita
2 oua mari
o legatura de patrunjel
100g parmesan razuit
7-8 felii paine toast veche de 2 zile
150ml lapte
150g bacon felii
100g cascaval dat pe razatoare
70g pesmet
5-6 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust
o mana de mazare verde
2 morcovi noi
o capatana mica de broccoli (cca 300-400g)
Mod de preparare: Umplem pana la jumatate oala din setul multietajat cu apa, deasupra ei asezam craticioara cu gaurele special conceputa pentru fieberea la aburi si in ea asezam buchetelele de broccoli, morcovii si mazarea. Le fierbem la aburi cca 10-15 minute la foc iute sau pana sunt aproape moi.
Inmuiem feliile de paine toast (cu tot cu coaja) in lapte, apoi le stoarcem bine de tot. Intr-un bol mare punem carnea tocata, usturoiul zbrobit, patrunjelul, painea, ouale, parmesanul razuit si condimentam bine cu sare si piper dupa gust. Framantam bine amestecul pentru a combina bine toate ingredientele. Intindem o foaie mare de hartie de copt pe o suprafata de lucru plana si, intindem amestecul de carne tocata intr-un dreptunghi apasand usor cu degetele pentru ca suprafata sa fie uniforma.
Peste dreptunghiul de carne tocata asezam fasiile de bacon, una la alta, apoi presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras si deasupra punem, pe mijlocul dreptunghiului, legumele fierte la steamer. Peste legume vine inca un strat de cascaval dat pe razatoare, apoi apasam bine cu degetele umplutura si folosindu-ne de hartia de copt incepem sa rulam carnea pe lungime, la fel ca orice alta rulada. Incercati sa rulati cat de strans puteti. Acum ca am terminat rularea efectiva, invelim totul in hartia de copt si lasam rulada la odihnit, in frigider, o ora. Desfacem apoi hartia de copt, taiem o jumatate din ea pe care o asezam in tava, pe gratar (hartia de copt trebuie sa fie cam cat rulada, ca sa permita grasimii sa se scurga pe langa), pe hartia de copt asezam rulada si o tapetam cu pesmet. Dam tava la cuptorul incins la 180°C si coacem 45-50 de minute.
Conteaza foarte mult tava in care coaceti rulada. Grija mare, ruloul de carne nu trebuie sa depaseasca dimensiunea tavii in care il coacem. Si daca tot vorbim de tava in care il coacem, eu am folosit tava cu gratar, daca nu am folosi o astfel de tava cu gratar ar insemna ca la jumatatea timpului de coacere trebuie sa intoarcem rulada de carne pentru a face crusta uniform pe ambele parti. Chiar daca pare o reteta complicata, sa stiti ca nu e. De fapt merge totul foarte repede si mai mult timp va ia sa pregatiti ingredientele decat sa gatiti efectiv.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.