Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
2 foi de napolitane
6 albusuri
250 g zahar
100 g faina
200 g rahat
50 g stafide
1/2 praf de copt
Crema:
6 galbenusuri
125 g zahar pudra
100 ml lapte
200 g unt
2 linguri amidon
Mod de Preparare: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul ca de bezea. Se adauga faina cernuta si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina. Se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete. Se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace In cuptorul preincalzit, la 160 de grade aproximativ 30 de minute pana ce trece testul cu scobitoarea.
Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si laptele caldut si compozitia se pune la fiert pe baie de aburi sau la foc mic. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit. Cand crema s a racit, untul se mixeaza spuma si apoi peste el se adauga crema. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Asamblare: Se pune prima foaie de napolitana, se unge cu crema jumatate din crema, se adauga blatul racit, peste el se adauga si se uniformizeaza a doua parte de crema si peste acesta se aseaza cu grija a doua foaie de napolitana. Se pune peste prajitura ceva greu ca sa se preseze mai bine prajitura si se lasa la frigider peste noapte sau pentru cateva ore. Prajitura se feliaza cu un cutit bine ascutit.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.