Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 conopida
1 morcov,
1 radacina patrunjel,
1 radacina pastirnac,
1 radacina telina mica
1 ceapa
1-2 catei usturoi
2-3 linguri ulei
200 ml smintina lichida
2 linguri faina alba
1l supa facuta in casa/din cub Maggi sau chiar apa
sare
piper
perisoare -OPTIONAL- deci numai daca doriti, nu este neaparata nevoie.
Mod de Preparare: Conopda se curata si se pune intreaga intr-o oala cu apa sarata eventual cu ceva vegeta la fiert. Se fierbe ca. 10 min. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs. Apa in care a fiert conopida se foloseste la supa. Legumele se taie marunt. Ceapa se caleste in ulei, se adaoga usturoiul taiat sau presat, se amesteca putin dupa care se adaoga legumele. Amestecind se lasa sa se innabuseasca putin dupa care se adaoga 1l de supa sau apa si daca se pun, perisoarele trecute putin prin faina. Se lasa sa fiarba la fosc domol cel putin 30 min. Eventual se mai poate adaoga din apa in care a fiert conopida. Conopida fiarta, scursa si putin racita se desface in bucatele mici, acum ori intreaga, ori jumatate din ea. Deci bucatelele de conopida se pun intr-un mixer cu putina apa in care a fiert si se mixeaza pina devin pireu. Daca nu aveti mixer, fierbeti bucatelele de conopida pina devin f. moi, chiar ca un pireu si treceti prin sita. Cind perisoarele din supa sint fierte se adaoga pireul de conopida. Din smintina, faina si ceva apa in care a fiert conopida se amesteca un dress fara cocoloase care se adaoga supei. Se lasa sa dea intr-un clocot, eventual se completeaza cu apa in care a fiert conopida sau apa si se condimenteaza dupa gust cu ceva sare și piper. Deasupra se presara cu patrunjel verde si se serveste.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.