Ingrediente:
Pentru blatul alb:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 5 linguri de faina
* 5 linguri ulei
* un praf de sare
Pentru blatul de cacao:
* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri cacao
* un praf de sare
* 5 linguri ulei
Crema ganache de ciocolata:
* 3 ciocolate cu lapte
* 400 ml frisca lichida
* 1 esenta de rom
Crema diplomat:
* 3 oua
* 1 cana de zahar
* 500 ml frisca
* esenta de lamaie
* 2 pliculete gelatina
* 100 ml apa
Preparare:
1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare si zahar,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.Se pune aluatul si se coace la foc mic,pana se rumeneste usor pe margini.
2.Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb,cu diferenta ca,cacaoa se amesteca cu faina.
3.Pentru crema ganache de ciocolata:
Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.Se rupe ciocolata si se adauga in frisca.Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa fiarba.Se da la frigider pana se intareste bine.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
4.Pentru crema diplomat:
Se bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un pic.Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani.Se lasa la racit.Gelatina se pune la hidratat in apa,apoi se pune pe baie de abur sa se topeasca,dar sa nu fiarba si se mesteca pana se dizolva toate bobitele de gelatina.Frisca se bate bat,apoi se amesteca cu crema de ou,gelatina racita putin si esenta de lamaie.
5.Se taie blaturile pe jumatate.Se pun intr-o forma dreptunghiulara astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.
Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia. Pofta buna!
DorohoiNews.ro, 21-06-2015
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.