Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
400 gr de mălai;
250 gr de făină 000;
400 ml de lapte;
200 ml de iaurt sau de chefir;
5 ouă;
150 gr de unt;
250 gr de zahăr;
2 pliculeţe de zahăr vanilat;
esenţă de vanilie;
1 pliculeţ de praf de copt;
2 linguri de coajă de portocală rasă.
Mod de preparare: Pune într-o oală, la foc mic, laptele, zahărul, untul, esenţa de vanilie, sarea şi zahărul vanilat, amestecând încontinuu, pentru că totul să se omogenizeze. Când începe să fiarbă, pune mălaiul şi făină în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. În acest scop, continuă să amesteci în compoziţie. Odată ce totul s-a omogenizat, dă cratiţa deoparte şi las-o să se răcească vreme de cel puţin 15 minute. În acest interval, poţi separa gălbenuşurile de albuşuri, bătându-le spumă pe acestea din urmă. Când timpul a trecut, adaugă în mixul fiert anterior ouăle (atât gălbenuşurile, cât şi albuşurile bătute separat), praful de copt, iaurtul sau chefirul şi amestecă din nou. Toată această compoziţie trebuie pusă într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetata cu făină. Prăjitură se lasă la cuptor timp de cel puţin 45 de minute, până când observi că s-a format o crustă aurie, iar interiorul verificat cu o scobitoare a devenit pufos. Apoi, scoate prăjitură din cuptor şi las-o să se răcească înainte de a o tăia.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.