Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingredient:
pentru tarta:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 lingurite cu varf de cacao
2 linguri lapte
1/2 lingurita sare
100 g ciocolata
pentru crema de branza:
200 g branza proaspata de vaca
200 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
1 iaurt micut de 125 mg
coaja rasa de lamaie
Mod de Preparare: Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar. Cand am obtinut o consistenta ferma, se adauga si galbenusurile, dupa care se mai mixeaza 2 minute. Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste in cele 2 linguri de lapte. Ciocolata topita se adauga peste oua. Se mixeaza 2 minute. Faina, praful de copt, cele 2 lingurite pline de cacao si un varf de cutit de sare se amesteca. Cele doua compozitii se omogenizeaza. O tava pentru tarta se unge cu unt, margarina sau ulei si se tapeteaza foarte bine cu faina. Compoztia de tarta se pune in tava. Tava se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-10 de minute, la foc domol. Se poate verifica daca este gata cu ajutorul unei scobitori. Tarta se va scoate cat mai rapid din tava, cat timp mai este calda, pentru a nu i se deteriora forma, aceasta in caz ca se raceste si se lipeste de tava. Se lasa la racit. Crema se prepara extrem de usor. Frisca se bate spuma. Branza se mixeaza cu zaharul si cu iaurtul. Cand devine cremoasa se adauga frisca si coaja rasa de lamaie. Blatul de tarta se insiropeaza. Eu am folosit un sirop facut din 2 linguri zahar, 2 linguri apa si 1 lingurita suc de lamaie. Crema se intinde in adancitura tartei. Se orneaza dupa preferinta. A retinut o particica din crema in care am adaugat crema de ciocolata.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.