Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 kilogram de cartofi
o legatura de ceapa verde sau ceapa galbena
200 grame de bacon
400 ml de smantana
100 grame de pamezan
3 oua
sare, piper
putin patrunjel maruntit
Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja, apoi ii vei raci si ii cureti. Taie cartofii felii rotunde potrivite. Taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei, impreuna cu baconul taiat fasii subtiri. Dupa ce se inmoaie ceapa, adauga smantana in care ai batut cele trei oua, eventual amestecata cu putina apa calda de la cartofi, astfel incat sa nu se taie cand e pusa in tigaie. Lasa sa dea in clocot amestecand continuu, pana cand sosul se smantana se ingroasa putin. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt si imparte cartofii in 2 parti. Pune primul strat de cartofi pe fundul tavii si acopera cu jumatate din sosul de smantana. Pune al doilea strat de cartofi si pune peste el tot sosul de smantana. Presara parmezan si tine la cuptor 10-15 minute. Presara patrunjelul maruntit. Aceasta reteta este o varianta improvizata de la spaghetti carbonara, preparate traditional cu paste fierte care se amesteca cu bacon si cu ou batut ca pentru omleta, care se coace la contactul cu pastele fierbinti. Reteta ceva mai populara este cea in care oul se incalzeste intai intr-o tigaie cu putina smantana, sare si piper si apoi se amesteca cu pastele, evitand astfel riscul de a contacta boli din cauza oului crud. Cartofii carbonara seamana cu reteta de paste, doar ca sunt copti, lucru care mai reduce putin din sos, transformand felul de mancare intr-o budinca.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.