Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Aluat:
500 gr. faina
250 ml apa
50 ml ulei
20 gr. drojdie (sau 1 ½ lingurite de drojdie uscata)
1 praf de sare
2 lingurite zahar
Umplutura:
500 gr. branza de vaci propaspata
3 oua
1 legatura marar
1 legatura ceapa (de preferat verde)
100 ml smantana
1 praf de sare
Glazura:
1 ou
1 lingurita ulei
Mod de Preparare: Pentru inceput este bine sa faci aluatul - aluat de paine. Cat aluatul sta la dospit, pregateste umplutura. Mixeaza ouale pana se fac spuma, rastoarna-le peste branza si amesteca. Adauga smantana, mararul si ceapa taiate fin si sareaza dupa gust. Mixeaza pana ce acestea s-au incorporat bine. Pune pe o planseta aluatul si intinde o foaie de 5 mm grosime, taie patrate de 7-8 cm si tapeteaza forme mai mari de briose, daca ai. Eu am folosit niste forme de savarine. Rastoarna din umplutura in fiecare forma si unge cu o pensula glazura facuta dintr-un ou si o lingurita de ulei. Incalzeste cuptorul la 175°C (mediu pe gaze) si coace cam 40-45 minute, dar este bine sa urmaresti daca sunt coapte aceste cosulete. Foloseste proba cu scobitoarea, si daca sunt coapte inchide cuptorul si pregateste-te de surprize.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.