Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
500 g faina
180 g zahar
5 linguri cu miere
3 pahare cu apa
200 ml ulei
esenta de vanilie
esenta de rom
1 plic praf de copt
Pentru crema:
1l de lapte
1 pahar cu gris
6 linguri cu zahar brun
1 plic zahar vanilat bourbon
Pentru glazura:
7 linguri cu zahar
150ml apa
esenta de rom
2 pahare cu miez de nuca si fulgi de migdale
Mod de Preparare: Pentru blat, apa se amesteca cu zaharul pana se dizolva, adauga pe rand faina amestecata cu praful de copt, uleiul, mierea si esentele, pana se omogenizeaza aluatul. Toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si da la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mare. Intre timp, pune laptele la fiert cu zaharul vanilat, iar cand clocoteste adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, la foc mic. Lasa sa fiarba pana se ingroasa, apoi imparte crema in 2. Pune zaharul brun la caramelizat, apoi amesteca-l cu o parte din crema de gris. Scoate blatul din cuptor cat inca nu e gata, dar destul de tare ca sa poti pune mana pe el, toarna deasupra crema simpla de gris, apoi pe cea caramelizata si da din nou la cuptor, la foc mai mediu, pentru 10-15 minute. Pentru glazura, pune la fiert apa cu zaharul. Dupa ce se ingroasa si incepe sa-si schimbe culoarea, pune esenta de rom, nucile si fulgii de migdale si mai lasa cateva minute pe foc. Scoate prajitura de la cuptor, toarna deasupra glazura si mai lasa pentru inca 10 min la cuptor. Se lasa sa se raceasca 15-20 de minute inainte de taiere.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.