Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
1 kg de mere,
puțină apă,
200 g zahăr,
un praf de budincă de caramel,
un vârf de cuțit scorțișoară măcinată,
500 g biscuiți cu târâțe sau de tip „petit beurre” (nu biscuiți tari, ci poroși)
Mod de Preparare: Într-o tavă mai înaltă sau o formă de tort punem hârtie de copt, astfel încât să îmbrăcăm și pereții tăvii. Merele le curățăm și le radem, dar fără a le stoarce de zeamă. Le punem la călit cu 3/4 pahar cu apă rece și 200g zahăr. Cand e dizolvat zahărul și merele au lăsat multă zeamă, presărăm direct peste ele un plic cu praf de budinca de caramel și un praf de scorțișoară. Amestecăm bine imediat și continuăm să fierbem până se leagă totul precum o smântână groasă. Amestecăm în tot acest timp, cu grijă să nu se prindă (sau folosim o cratiță neaderentă, pentru mai multă siguranță). În tava tapetată cu hârtie punem repede un rând de biscuiți, unii lângă alții, ca să formeze un fel de foaie. Turnăm o treime din crema fierbinte peste ei și nivelăm, punem alt strat de biscuiți, din nou cremă și continuăm până la ultimul strat, care este numai de biscuiți. Apăsăm ușor cu palma peste toată suprafața și dăm la rece minim 4 ore. În acest timp „foile” de biscuiți ar trebui să se înmoaie iar crema de mere se încheagă. Răsturnăm cu grijă prăjitura pe un platou, îndepărtăm hârtia, presărăm deasupra zahăr pudră amestecat cu puțină scorțișoară, pentru un aspect plăcut, apoi tăiem prăjitura în bucăți de dimensiunea dorită. Este printre cele mai reușite rețete bazate pe biscuiți iar prăjitura face parte dintre cele care devin mai gustoase după 24 de ore.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.