Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru foi:
4 foi de pandispan (un pachet) sau
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri lapte
9 linguri ulei
3 plicuri zahar vanilinat
1 praf sare
1 lingurita amoniac
faina cat cuprinde
Ingrediente pentru crema:
3 oua
150 g zahar+4 linguri
250 g margarina
3 linguri cacao
2 lingurite cafea instant
6 linguri apa
Mod de Preparare: Pentru foi, se amesteca zaharul cu laptele si uleiul si se pun intr-un vas pe foc. Dupa ce a dat in clocot, se adauga sarea si zaharul vanilinat. Se ia de pe foc, apoi se adauga amoniacul si ouale, amestecand continuu. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se imparte in 4. Se intind foile si se coc pe fundul tavii, cate 10-12 minute fiecare in cuptorul incins, la foc potrivit.Pentru crema, se pune la fiert apa cu 4 linguri de zahar, cele 3 linguri de cacao si cafeaua instant amestecand continuu, pana se ingroasa. Se da la o parte. Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu 150 g zahar, se pun pe baie de aburi pe un alt vas si se amesteca continuu pana se formeaza o spuma albicioasa iar zaharul s-a topit. Cand am obtinut aceasta spuma de oua, se adauga incet, incet la compozitia de cacao si cafea racita, pana se obtine o compozitie omogena. Margarina se freaca spuma apoi se toarna in ea, treptat, amestecul preparat anterior, pana se obtine o crema omogena.Asamblarea este extrem de simpla, adica se ia o foaie, se umple cu crema apoi urmatoarea foaie pana cand epuizam foile si crema. Retinut putina crema, cu care decorat suprafata prajiturii, insa se poate folosi ciocolata topita. Se da la rece si se serveste a II-a zi pentri ca e mai molicica.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.