Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru crema de gălbenușuri
10 gălbenușuri
10 linguri de zahăr
3 linguri rase de făină sau amidon de porumb
20 g zahăr vanilinat
340 ml lapte
170 g unt
1 fiolă esență de vanilie
Pentru crema crocantă
200 g + 4 linguri de zahăr caramelizat (făcut ca pentru crema de zahăr ars)
130 g alune de pădure/nucă tocate
200 ml frișca lichidă
Pentru decor (opțional)
alune de pădure/nuci tocate
frișcă bătută
bucățele de zahăr caramelizat
Tortul egiptean are câte puțin din fiecare: blat subțire, aromat și crocant, cremă galbenă și mătăsoasă, frișcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, așa că poți mânca fără probleme mai mult de o felie. Nu se face greu, nu te speria că e rețeta lungă. E doar extrem de detaliată, ca să se asigurăm că îți va ieși perfect!
Mod de Preparare:
BLATUL Cantitățile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: – 2 albusuri, – 2 linguri zahăr, – 1/2 lingură de făină, – 50 g alune măcinate/nuci. Bate albușurile bine, adaugă încet zahărul și bate pentru omogenizare. Încorporează treptat făina și alunele/nucile măcinate. Întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute. Repetă pentru fiecare blat din cele 3.
CREMA DE ALBUȘURI Într-o cratiță medie, pe foc mic, amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina/amidonul, zahărul vanilat și laptele până când obții o cremă omogenă și tare. Lasă crema la răcit. Bate untul bine și adaugă-l treptat, amestecând continuu, cremei răcite.
CREMA CROCANTĂ Cu ajutorul unei spatule, amestecă frișca bine cu alunele/nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți (nu pisat)
MONTAREA TORTULUI Se face simplu: 1 blat, 1 strat de cremă de gălbenușuri, 1 strat de cremă crocantă. Repetă. Îți va rămâne niște cremă de gălbenușuri, cu ea poți tapeta marginile tortului.
ORNAREA TORTULUI – OPȚIONAL După inspirație și gust, poți orna cu frișcă, extra-zahăr caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.