Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Mucenicii moldovenești, numiți și Sfințișori sunt preparate tradiționale românești ce se fac cu ocazia sărbătoririi celor 40 de sfinți. Mucenicii însiropați, unși cu miere și nucă măcinată sunt un deliciu!
Ingrediente:
1 kg făină
300 gr zahăr
1 și 1/2 ceașcă cu lapte
6 ouă
50 gr drojdie
200 gr unt
2 ling ulei
1 baton vanilie
coajă rasă lămâie și portocală
esență de rom
o linguriță sare
miere
nuci tocate
Mod de preparare: Se prepară maiaua din drojdie, o linguriță de zahăr, 2-3 linguri de lapte cald și pțină făină. Se lasă la dospit. Laptele se fierbe împreună cu vanilia, apoi se adaugă esența de rom și coaja de lămâie. Gălbenușurile se bat spumă cu zahărul și cu sarea, api se adaugă pest făină într-un castron. Adăugăm 3 albușuri bătute spumă, maiaua și laptele călduț. Se frământă bine și se lasă la dospit circa 3 ore. Se formează din aluat opturi care se coc la foc mediu. Când sunt gata se ung cu miere și se tăvălesc prin nuca măcinată.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.