Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente: 2 cani de faina alba, 1/2 lingurita sare, 1 cana de margarina sau unt nesarat, 1/2 cana zahar granular (tos), 1 esenta de vanilie, 1 cana de nuci fin macinate, 1 cana de zahar pudra.
Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la ccca 150 grade, si se ung bine cu unt, cateva hartii pentru copt de marimea unei tavi;
Intr-un vas de marime medie se mixeaza la viteza mare untul, sarea, cu zaharul granulat, pana cand compozitia devine usoara si pufoasa, la sfarsit se adauga si esenta de vanilie;
Se incorporeaza faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi nuca macinata;
Cu mainile date prin zaharul pudra confectionam bulgarasi de cca 3 cm diametru, din toata compozitia. Se pun bulgarii pe foaia unsa cu unt, lasand spatiu suficient intre ele (cam de 2 ori diametrul lor) si apoi se pun in cuptor, unde se lasa 25 de minute pana devin aurii;
Se scot din tava se racesc cam 15 minute, se dau prin zahar pudra. Pot fi tinute foarte bine cca 2 saptamani intr-un vas bine etansat la racoare, dar nu in frigider.
Sfaturi: Acesti bulgari de zapada vor fi deliciosi daca ii tavalim si prin nuca de cocos rasa;
Cantitatile din reteta sunt pentru cca 40-50 de bulgari.
Adina va doreste “Pofta buna!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.