Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
blatul:
un pahar de zahar,
2 pahare de faina, un pahar de apa,
1/2 pahar de ulei,
3 linguri de miere,
o lingura rasa de nuca de cocos,
1/2 pliculet de praf de copt,
2 linguri de rom, coaja de lamaie,
o mana de stafide,
Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
crema:
un pachet de margarina Rama,
o jumatate de borcan de miere,
6 lingurite pline de ness,
2 lingurite apa calda,
o lingura de rom.
glazura de caramel de la dr. Oetker.
Mod de Preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru blat mai putin stafidele si rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom. Am lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care am facut testul cu scobitoarea si era gata. Se lasa sa se raceasca in tava. Intre timp faceti crema. Amestecati margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca am vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa. Dupa ce s-a facut cremoasa, am dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si am incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, am amestecat crema cu lingura in aceeasi directie. Am adaugat miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma am pus si lingura de rom. Dupa ce s-a racit blatul, am scos usor hartia si l-a lasat in tava, apoi am pus crema. Glazura se face conform indicatiilor de pe plic. Este o prajitura foarte consistenta, banuiesc ca datorita mierii si a margarinei.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.