Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Blat:
7 albusuri de ou
150 g zahar
150 g nuca macinata
100 g faina
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de sare
Crema:
7 galbenusuri
150 g zahar
2-3 plicuri zahar vanilat (20-30 g)
200 g unt la temperatura camerei
Krantz:
100 g zahar
50 g nuca
Mod de Preparare: Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare. Adaugam nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza cu o paleta avand grija sa nu se lase spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit cca 30 minute. Se incearca cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata copt blatul. Apoi se scoate si se lasa la racit. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se pune la bain- marie pana ce se ingroasa, in acest timp se amesteca ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Se lasa la racit. Untul se spumeaza cu cele 2-3 vaniliii, se poate folosii pastaie sau esenta de vanilie. Dupa ce sa racit crema de galbenusuri, se adauga treptat la unt, si se amesteca cu atentie sa nu se taie. Crema obtinuta se intinde deasupra blatului. Topim zaharul avand grija sa nu se arda si adaugam nuca taiata, si lasam cateva secunde, apoi turnam pe un staniol. Se da la rece sa se intareasca, apoi se impacheteaza staniolul si se zdrobeste cu sucitorul. Krantzul se presara deasupra prajiturii. Se da la rece, apoi se portioneaza.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.