Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
30 pişcoturi
1 cutie compot caise
2 foi gelatină
1 lingură ulei
Pentru cremă
500 ml lapte
6 gălbenuşuri
100 g zahăr
40 g amidon porumb
2 linguriţe coniac sau lichior
½ pachet unt, tăiat cubuleţe
Pentru decor
50 g jumătăţi caise
5-6 migdale întregi
Mod de preparare: Ungi cu ulei și tapetezi cu folie de plastic un vas mai adânc, având grijă să rămână folie pe dinafară, și așezi pișcoturile pe fundul și pereții vasului. Scurgi caisele din compot și le tai mărunt, apoi le usuci. Pentru cremă, torni laptele într-o oală şi laşi să fiarbă. Amesteci gălbenuşurile, zahărul şi amidonul într-un bol până când se îngroaşă compoziţia şi devine omogenă. În timp ce amesteci, torni 60 ml din cantitatea de lapte în compoziţia de ouă. Amestecând încontinuu, adaugi şi restul de lapte şi pui toată compoziţia pe foc la flacără medie până fierbe. Laşi cam 2-3 minute, apoi iei oala de pe foc. Torni alcoolul şi dai deoparte să se răcorească, înainte să adaugi şi untul. Apoi amesteci până când acesta se topeşte şi laşi să se răcească, eventual în frigider, într-un vas acoperit. Încorporezi în cremă caisele tăiate şi gelatina preparată conform indicațiilor de pe ambalaj. Păstrezi 5 linguri din cremă și torni restul în vasul cu pișcoturi, apoi acoperi cu folia de plastic. Dai la frigider aproximativ 6 ore. Dai folia la o parte, pui pe gura vasului un platou și scoți ușor prăjitura. Ornezi pișcotu-rile de deasupra cu crema păstrată, cu felii de caise și cu migdale.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.