Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
8 oua
200 g zahar + 8 linguri zahar pt. crema
100 g mac
50 g nuca de cocos razuita
4 linguri de faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 plic budinca de vanilie (sau 3 linguri amidon alimentar)
zahar vanilat
300 ml lapte
300 g unt
300 g biscuiti mai crocanti, nu moi
250 g ciocolata cu lapte
1 ceasca mare cu cafea concentrata sau nes
migdale maruntite/ nuci-optional pt decor
Mod de Preparare: Pt blat: albusurile se bat spuma bine... apoi se adauga treptat 200 gr. de zahar, se adauga macul si nuca de cocos si 4 linguri de faina amestecate cu praful de copt compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, unsa cu ulei, tapetata cu faina si se da la copt in cuptorul preincalzit pana se aureaste usor deasupra.
Pt. crema: 8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele se fierbe pe bain marie pana se ingroasa. Cand crema s-a racit putin se incorporeaza untul crema se intinde uniform peste blat. Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, ei nu vor ramanea crocanti, vor absorbi umiditate de la crema, vor fi numai buni. Nu insiropati tare sa nu se flascaie. Daca sunt prea insiropati nici glazura de ciocolata nu se va putea indinte bine. Se aseaza frumos crema ciocolata care se topeste la bain-marie cu 2 lingurite de ulei ca sa fie mai fluida si sa o poti intinde bine. Turnati ciocolata deasupra, o intindeti cu ajutorul unei spatule sau cu ajutorul unei palete zimtate si deasupra presarati migdale prajite. Dati la frigider 20 de min, scoateti si patratiti frumos cu ajutorul unui cutit cu lama uda.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.