Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
pt 3 foi (25x35cm):
80 g unt
1 ou
3 linguri de zahar
5 linguri de lapte
300 g faina
1 plic mic amoniac
Crema:
800 ml lapte
5 linguri de amidon
1 ou
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
250 g unt la temperatura camerei
Mod de Preparare: Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina se imparte aluatul in 3, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa deoparte min 30 de minute se incinge cuptorul la 375F. Foile se intind pe masa infainata sau direct pe hartia de pergament se coc 8-10 minute, foile trebuie sa ramana albe le puneti delicat pe un gratar si le lasati sa se raceasca se coc la fel si celelalte foi.
Crema: Amidonul, zaharul, oul, vanilia si 100 ml lapte se amesteca bine intr-un bol, sa nu existe cocoloase. Laptele ramas – 700ml, se pun pe foc la fiert cand incepe sa clocoteasca, il dati mai incet si adaugati amestecul cu amidon. Amestecati incontinuu pana ce amestectul capata consistenta unei budinci luati budinca de pe foc si lasati-o sa se raceasca complet, apoi adaugati-o incet peste untul batut spuma.
Prajitura se asambleaza in tava in care au copt foile. Foaie, crema, foaie, crema, foaie. Se acopera ultima foaie cu folie de plastic sau cu un prosop din hartie si se pun niste greutati peste ea. Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.