Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
300 g bucatele de biscuiti cu ciocolata (sau vanilie)
1/2 cana unt, topit
650-700 g crema de branza, la temperatura camerei
400 g ciocolata alba, taiata bucatele
1 cana zahar
1/4 lingurita sare
4 oua mari
1/2 cana frisca
1 1/2 lingurita esenta de vanilie
1 cana smantana
170 g fulgi de ciocolata neagra
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul si unge cu unt o cratita cu peretii inalti. Inveleste interiorul vasului cu folie de aluminiu, bine presata de peretii cratitei.
Intr-un blender, faramiteaza bucatile de biscuiti. Transfera firimiturile astfel obtinute intr-un vas si incorporeaza untul. Amesteca bine. Asaza compozitia pe fundul cratitei si preseaza bine, astfel incat sa obtii un strat uniform.
Introdu cratita la cuptor si las-o la copt timp de 10 minute. Indeparteaza apoi vasul si lasa-l deoparte.
Topeste ciocolata alba, intr-o baie de aburi. Amesteca ciocolata pana cand aceasta devine moale si fina.
Cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, bate bine crema de branza, impreuna cu zaharul si sarea. Continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie fina, apoi adauga ouale, unul cate unul. Dupa fiecare ou adaugat, bate din nou compozitia cu telul.
Adauga frisca si esenta de vanilie si amesteca bine. Adauga apoi smantana si amesteca bine compozitia, cu ajutorul mixerului setat pe viteza mica.
Incorporeaza ciocolata alba in compozitia de crema de branza si amesteca bine, la viteza minima.
Impatureste fulgii de ciocolata in acest aluat, folosind o spatula. Toarna aluatul in cratita cu peretii inalti.
Asaza cratita intr-un alt vas, de dimensiuni mai mari, in care ai turnat apa. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului in care se afla compozitia pentru prajitura.
Lasa la copt prajitura timp de o ora si 20 de minute. Scoate vasul din cuptor si lasa prajitura la temperatura camerei, pentru aproximativ o ora.
Scoate cratita din baia de aburi si las-o la frigider, timp de patru ore, neacoperita.
Pentru a taia cat mai usor prajitura, sfatul nostru este sa treci cutitul prin apa fiarta, apoi sa il stergi bine si sa portionezi prajitura. Prajitura cu branza si ciocolata alba si neagra se serveste pe farfurii de desert, portionata in felii de dimensiunea feliilor de tort.
Adina va doreste Pofta Buna
09.02.2011 la 10:17
Chiar ma gandeam ce sa fac"bunutz" azi, asa ca draga Adina, mi-ai dat o idee grozava.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.