Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
600 gr prune deshidratate
300 gr orez
100-150 gr zahăr
100 ml ulei
coajă de lămâie
un bat de scorţişoară
sare
Mod de Preparare: Alegem prunele de codiţe şi eventualele impurităţi, le spălăm în câteva ape călduţe, apoi le punem la fiert în apă curată şi le dăm câteva clocote. Le lăsăm să se răcească, apoi, le scoatem din apă în care au fiert (pe care o păstrăm!) şi scoatem sâmburii. Punem prunele la loc în apă în care au fiert, adăugăm orezul (ales şi spălat în câteva ape), (proporţia: 1 măsură orez - 3 măsuri lichid), puţină sare, coajă întreagă (nerasă) de la o jumătate de lămâie şi eventual un bat de scorţişoară. Lăsăm să dea un clocot şi adăugăm zahărul caramelizat stins cu zeamă în care au fiert prunele. Se amestecă uşor şi se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, aprox 40 de minute. Când orezul este gata fiert, scoateţi coajă de lămâie şi băţul de scorţişoară.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.