Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

cozonac

După sărbători, cei mai mulţi râmân cu foarte multă mâncare, cu care nu ştiu ce să facă. Dacă sarmalele şi cârnaţii pot fi congelaţi, cozonacul uscat reprezintă de fiecare data o problemă. 

MasterChef-ul Alexandru Cîrţu te învaţă că, dacă ai puţină imaginaţie, feliile uscate de cozonac se pot transforma într-un desert de te lingi pe degete. Fostul concurent al show-ului culinar de la PRO TV a dezvăluit propria reţetă de fondant cu cozonac, în exclusivitate pentru CANCAN.ro. Aceasta nu este deloc una complicată, iar rezultatul este garantat dacă urmaţi cei 10 paşi propuşi de Alex.

FONDANT CU COZONAC

Ingrediente: (pentru 2 porţii)
100 g cozonac uscat, 160 g ciocolată neagră 65% + cacao, 100 ml lapte, 30 g faină, 1 vârf de cuţit de sare, 150 g zahăr, 4 gălbenuşuri, 4 albuşuri, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 25 g unt, Cacao pentru tapetat

1. Tapetăm 2 vase din ceramică, termorezistentă cu unt şi cacao şi le introducem în congelator. 

2. Încălzim ciocolata la Bain Marie împreună cu untul. Le lăsăm apoi la răcit. Între timp, într-un pahar amestecăm 100 ml lapte rece cu 30 g de făină (amestecaţi bine de tot), până obtineţi o compoziţie omogenă, iar când am realizat acest lucru le putem pune pe un foc mic, amestecând constant cu un tel, pentru a evita aşa cum am spus mai devreme, formarea cocoloaşelor.

3. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le amestecăm cu zahărul, până ce acesta se topeşte, ca mai apoi să-l punem la Bain Marie înapoi, peste amestecul de ciocolată şi unt (amestecaţi până ce crema începe să se închege puţin, aveţi grijă să nu le faceţi „omleta”).

4. Când laptele cu făina s-au închegat, asemenea unui sos Bechamel, le transferăm peste compoziţia de ciocolată, unt, gălbenusuri şi zahăr.

5. După ce-aţi luat compoziţia de la Bain Marie, daţi pe răzătoare cozonacul s-au sfărâmați-l în mână şi încorporaţi-l. Între timp batem albuşurile cu o lingură de zeamă de lămâie şi un vârf de cuţit de sare (ajută albuşurile să se închege mai bine).

6. Albuşul bătut spumă trebuie încorporat atunci pe loc, pentru a se evita „creponarea” sa mai târziu. Începem să îl incorporăm peste prima compoziţie în felul următor: prima jumătate o amestecăm, iar a doua jumătate o împăturim. Trebuie să împăturim de jos în sus, curăţând foarte bine marginile vasului. Aveţi grijă să nu amestecaţi, toată tehnica este să păstrăm aerul format în albuşuri.

7. Turnăm compoziţia în vasele scoase de la congelator. Aveţi grijă întotdeauna să o turnaţi drept, şi să nu murdăriţi vasul la exterior. Îi mai lăsăm un centimetru liber până în vârful vasului, iar după ce am umplut fiecare vas în parte, acoperim fundul fiecăruia şi îl lovim de masă de câteva ori pentru ca această compoziţie să se aşeze mai bine. Apoi luăm un şerveţel, învelim degetul arătător în el şi îi facem un canal circular (adică în traducere, ştergem marginea interioară a vasului pentru a ajuta compoziţia să crească mai bine).

8. După această procedură le introducem în cuptor. La mine a fost nevoie de 15 minute. Puteţi privi prin gemuleţul de la cuptor iar când acestea au crescut încă o jumătate (sau aproape o jumătate peste vas) înseamnă că este gata. NU DESCHIDEŢI UŞA CUPTORULUI SUB NICIO FORMĂ PENTRU CĂ ALTFEL SE VOR DEZUMFLA! Deschideţi la sfârşit când este gata!

9. Un fondant gătit corect are un diametru de 2 cm de crustă (între 5 mm şi 1 cm diametru) iar din interiorul sau curge o ciocolată superbă.

10. Se consumă imediat ce l-aţi scos din cuptor. Marea majoritate a persoanelor îl preferă cu îngheţată. Mie unul îmi place să simt doar aroma contopirii cozonacului cu rafinamentul ciocolatei.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

cozonac
DorohoiNews.ro, 17-04-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)

Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete)
Cafeneaua CAF Dorohoi angajează barman / ospătar (fete). Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta ...

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență

COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență
COMMANDO Dorohoi angajează barman - ospătar cu sau fără experiență. Pentru mai multe detalii vă ...

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)

SC din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, conducători auto pe autobetoniere (cife)
Societate comercială din Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați în construcție, ...

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!

Sincere condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială Dorohoi!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de doamna Claudia Chirilă, la decesul ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Colectivul Departamentului de panificație, din cadrul S.C. „Spicul 2” Dorohoi, împărtășește ...

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Cu durere în suflet, aducem la cunoștința rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților că ...

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL

Sincere condoleanțe din partea lui RADU CONSTANTIN DANIEL
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet mare s-a ridicat la cer, lasand in urma un gol imens si ...

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL

Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a dlui SURUGIU VIOREL
Un ultim omagiu, la trecerea in nefiinta a Dlui. SURUGIU VIOREL, din partea Dlui. PORUMBOIU ADRIAN. CONDOLEANTE!  

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Mopan Suceava SA
Sincere condoleanțe familiei îndurerate la trecerea în neființă a dlui. SURUGIU VIOREL, ...

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU

Colectivul Spicul 2 SRL își ia RĂMAS BUN de la cel ce a fost liderul societății - IOAN VIOREL SURIGIU
Colectivul S.C. Spicul 2 S.R.L., cu inimile îndurerate, își ia RĂMAS BUN de la cel ce a ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro