Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
200 g. aluat de foitaj Linco/Morarita.
220-250 g. file de cod sau pastrav
1 lingurita suc de lamaie
50 g. smantana groasa
sare si piper dupa gust
1 galbenus
o lingura lapte caldut
Mod de Preparare: Incepeti prin a decongela, la temperatura camerei, aluatul de foitaj. Taiati fileul in bucatele mici cu un cutit foarte ascutit. Daca e proaspat, sariti peste etapa asta. Amestecati apoi bucatelele de peste cu suc de lamaie, smantana, sare si piper dupa gust. Lasati amestecul la frigider pentru cca. 10-15 minute, dupa care formati chiftelute. Taiati fasii subtiri din aluat: Luati cate o chifteluta si acoperiti-o cu benzi de aluat, formand un grilaj la mine s-au intersectat cate trei benzi cu alte trei, pe verticala ei. In final nu prea conteaza cum "lipiti" benzile de aluat, doar daca le pregatiti pentru o ocazie mai festiva. Atunci va trebui sa va inarmati cu ceva rabdare. Se aseaza, pe masura ce le formati, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se dau la cuptor, la 200 de grade, timp de cca. 18 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se transfera din tava. Chiftelutele se servesc cu o salata proaspata de rosii si castraveti sau cu un sos de rosii delicios. Au fost foooarte apreciate de intreaga familie, si cum va spuneam, inclusiv de Bogdi, ceea ce m-a facut extrem de increzatoare in reusita voastra in fata copiilor vostri.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.