Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente pentru blaturi (18 buc mini savarine in forme mici)
6 oua
150 gr zahar
100 gr pesmet
50 gr faina
1 lingurita zeama de lamaie
un praf de sare
unt pentru uns tavile si pesmet pentru pudrarea acestora
Sirop
250 ml apa
250 gr zahar
esenta vanilie
Decor
400 gr frisca lichida
zahar pudra
fructe preferate (kiwi, coacaze rosii...)
Mod de Preparare: se porneste cuptorul, sa se incalzeasca la 180 gr C tavile se ung cu unt si se pudreaza cu pesmet pesmetul (100 gr) se amesteca cu faina albusurile le batem bine cu un praf de sare, se adauga zeama de lamaie si zaharul se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare si lucioasa, iar zaharul s-a topit se incorporeaza si galbenusurile se adauga ingredientele uscate, pesmetul amestecat cu faina, se incorporeaza cu telul, cu miscari usoare, evitand amestecarea excesiva se toarna in tavitele pregatite, eu am avut 2 tavi de teflon de briose si o tava de silicon cu forme de inimoare se coc pentru 30 min Se pregateste siropul, fierbandu-se pentru 5 min apa cu zaharul, dupa care se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de vanilie. Se monteaza frisca si se adauga zahar pudra dupa gust (aprox 3 linguri) daca folositi o frisca neindulcita. Savarinele coapte se lasa sa se raceasca, le taiati sau nu capacel (eu nu am taiat), le insiropati bine, cam 15 min le tineti in sirop pentru ca pesmetul din compozitia acestora sa se hidrateze bine. Se face un mot generos de frisca si se infig in aceasta fructele preferate (eu am folosit kiwi si coacaze rosii). Pe cat de dragut arata va spun ca sunt si foarte foarte bune.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.