Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
600 g conopidă
250 g caşcaval
4 ouă
2 linguri făină
50 g unt
300-350 ml lapte
sare
piper
Mod de preparare: Desfacem conopida în buchetele,o spălăm bine şi o punem la fiert în apă cu sare pentru cca 15 minute. Când este fiartă, o punem într-o strecurătoare şi o trecem sub jet de apă rece. O lăsăm la scurs. Punem într-o crăticioară untul şi când se încinge adăugăm făină amestecând repede pentru omogenizare. Subţiem cu lapte, condimentăm cu sare şi piper şi lăsăm să fiarbă câteva minute până compoziţia se îngroaşă că o smântână. Luăm cratiţă de pe foc, lăsăm să se răcorească şi adăugăm gălbenuşurile şi caşcavalul ras. Încorporăm uşor şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Ungem un vas (dim. 18 cm diametrul) termorezistent cu unt, aşezăm conopidă şi turnam sosul. Scuturăm uşor vasul că sosul să fie repartizat uniform şi să cuprindă toată conopidă. Dăm la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 45-50 minute, până se rumeneşte frumos.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.