Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
250 gr biscuiti simpli
80 gr nuca tocata mare
200 gr caise confiate
100 gr stafide
250 gr zahar
100 gr unt
120 ml lapte
2 linguri cacao
esenta de vanilie/rom
nuca de cocos (pentru ornat)
Mod de Preparare: Amestecam laptele cu zaharul si cacaoa si le punem pe foc sa se incalzeasca si sa se topeasca zaharul. Cand s-au infierbantat, adaugam si untul si amestecam continuu apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam si vanilia cand s-a racit. Faramam biscuitii cu mana sau cu un facalet. Prajim putin nuca intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam putin in palme ca sa se scuture de cojite. Punem biscuitii, nuca, stafidele si caisele confiate (pe care le-am taiat) intr-un bol si turnam siropul de lapte, zahar, unt si cacao peste acestea amestecand pana cand se leaga. S-ar putea sa nu fie nevoie de tot siropul. Pe o folie de plastic presaram zahar pudra si punem jumatate din compozitie, ruland dintr-o parte si din alta ca sa scoatem aerul din salam. Dupa ce l-am uniformizat, legam salamul la capete cu sfoara si dam la frigider pana se incheaga (cca 2 ore). Procedam la fel si cu cealalata jumatate de compozitie.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.